Köp online

Det finns gott om butiker online som säljer mediamöbler, mediabänkar, TV-bänkar med mera och vi har valt ut ett par vi tycker uppfyller våra krav, som t.ex. storleken på sortimentet och prissättningen. Har du någon gång handlat möbler online så är det stor chans att du har hört talas om några av dessa butiker i listan nedan. 

I listan hittar du butiker som säljer alla typer av mediamöbler, allt från mediabänkar i ek till stora komplett mediamöbler i betong eller valnöt.

Här kommer några tips inför köpet

  • Skapa en enklare kravspecifikation på vad du kommer behöva för att få plats med alla elektronik så som t.ex. TV-box, förstärkare, stereoanläggning och så vidare. Har du skivspelare av något slag så kanske du vill ha utrymme på ovansidan och så vidare. Fundera också om det kanske är värt att hänga TV'n på väggen, på så sätt får du mer plats för andra saker på mediabänken.
  • Tänk på att de flesta enheter har IR-mottagare så om enheterna ska gömmas bakom luckor så behöver där finnas en öppning så signalerna kommer fram från fjärrkontrollen. Som du kanske redan vet så är IR just ljus så det räcker oftast med någon enklare öppning för att det ska nå fram, i vissa fall finns det glas som släpper in signalerna. Skulle du hitta en mediamöbel som du verkligen vill ha, men som inte släpper in IR-signaler så finns det prylar som skickar vidare IR-signaler genom "väggar". Det är ganska så billig utrustning att införskaffa.
  • Skriva ner alla mått så som t.ex. maxlängden mediamöbeln får max vara, önskat djup, måtten på annan kringutrustning och vidare. Detta för att du enklare ska kunna välja ut en passade mediamöbel och det blir mycket enklare att illustrera i sitt huvud hur det kommer se ut när väl möbeln kommer hem. Måtten är absolut det viktigaste du behöver hålla koll på, visst många butiker har fria returer men det är inte kul att få hem en stor möbel som sedan måste skickas tillbaka direkt. 

Vi önskar dig lycka till med ditt val av mediamöbel!

Kommentarer inaktiverade.